top of page
Familieterapi og
rådgivning
Der opstår nemt konflikter i hverdagens familieliv, som kan være svære at gennemskue, og det kan være svært at finde hoved og hale i hvordan konflikterne opstår.
 
I familieterapi arbejder vi med hele familiens kommunikations- og handlemønstre, og hvordan uhensigtsmæssige mønstre kan forandres.
 
Min erfaring er, at vi skal arbejde med alle relationerne i
familien, for når et familiemedlem lider,
gør resten af familien det også.
 
Det kan for eksempel være søskende som ikke kan
enes og tale sammen, og påvirker hele stemningen i hjemmet
så den kan være præget af uenighed og krig.
Det skaber et dårligt klima, som ingen kan fungere i.
 
Eller det kan være forældrene som tit kommer til at
diskutere for højt. Det kan skabe utryghed hos børnene og i visse tilfælde, udløse angst, især hvis der er en særlig følsom sjæl i familien.
En anden problematik kan opstå, når to familier vælger at flytte sammen. Nu skal to søskendeflokke lære at bo sammen, med alle de forskelligheder der følger med. To forældrepar skal lære at navigere i forskellige normer og værdier, som gerne skal gå op i en højere enhed. Midt i den glæde det er at flytte sammen med den man elsker, kan der opstå så mange problemer man slet ikke havde tænkt på, og det kommer som regel bag på alle.
 
 
Det kan være svært at finde balance i de forskellige
familieværdier man bærer med sig. Uenighederne handler ofte om hvordan vi opdrager vores børn. Det er nemt at komme til at forskelsbehandle ”mine” og “dine” børn. Vi kender jo bedst vores egne børn, har været sammen med dem altid, hvorimod partnerens børn er helt fremmede. De opfører sig måske helt uacceptabelt i forhold til ens egne værdier ?
 
I familieterapi handler det her om at arbejde os frem til et fælles værdisæt for familien, som alle kan være med i og som den nye familie vælger at leve med.
 
Ring til mig hvis I kan genkende jer selv i nogle af disse problematikker på tlf: 2515 8903
bottom of page